Våra bästa städtips!

Hur rengör man ugnen från matrester och vad bör man tänka på när man skurar golvet? Med tiden har vi lärt oss ett och annat som underlättar och ger bättre resultat när vi städar. Här delar vi med oss av några av våra bästa städtips och tricks – hoppas att du får nytta av dem!

Våra städtips och fix

Hur rengör jag golvet utan att skada det?

  • För att få ett parkettgolv riktigt rent och fint ska det bonas, men en dammsugning räcker långt.
  • Ett linoleumgolv, som du kanske har i kök, tvättrum eller badrum, görs bäst rent med en fuktad trasa och lite diskmedel. Linoleum kan också med fördel vaxas, men tänk på att du i så fall måste rengöra och skölja golvet ordentligt innan.
  • Plastgolv tvättas bäst med vatten och diskmedel. För högre glans kan du använda lite polish. Precis som med linoleumgolv måste det rengöras och sköljas innan.

Hur rengör jag klinkersgolv?

För att göra rent fogarna mellan klinkers kan du använda 24% ättiksyra, vilket tar bort det svarta. Låt verka i 10 minuter, gnid in gång på gång och skölj med vatten.
Använd en liten skurborste för att komma åt i de mindre springorna. Universallösningen med såpa och vatten fungerar också bra att tvätta klinkers med.

Hur får jag bort dålig lukt i kylskåpet?

En del moderna kylskåp har en inbyggd funktion som aktivt tar bort dålig lukt, men de flesta kylskåp behöver tvättas ur om lukten sitter i. Oftast beror lukten på att mat har blivit dålig eller att bakterier fått fäste på kylskåpets väggar.

I de flesta fall räcker det såklart att ta bort den dåliga maten. Om det inte hjälper rekommenderar vi att du torkar ur kylskåpet med vatten med några droppar diskmedel eller allrengöringsmedel i. Dålig lukt kan också avhjälpas med “universalmedlet” utspädd ättika, läs på förpackningen för att hitta rätt koncentration.

Hur gör jag rent en skärbräda i trä?

Vårt bästa tips är lite okonventionellt: använd salt och citron. Strö grovt salt över brädan och dela en citron, pressa lite saft från citronen över saltet och använd sedan citronen för att gnugga runt saltet på brädan. Skölj av och låt torka så är skärbrädan som ny igen – helt enkelt en peeling för din skärbräda!

Hur får jag bort stearin på dukar och kläder?

Att få stearin på kläder och dukar är ett vanligt bekymmer. Vårt tips är att lägga textilerna i frysen ett par timmar så att stearinet stelnar till. Sedan är det enkelt att pilla av det.
För att få bort eventuella kvarvarande fläckar bör du använda ta-bort eller fettlösare för textilier på fläcken och sedan tvätta. Du kan använda samma metod för tuggummi på textilier.

Hur får jag bort gräsfläckar på kläder?

Om du får gräsfläckar på dina färgade plagg ska du gnida fläcken med såpa och låt plagget ligga någon timme. Tvätta det sedan i maskinen som vanligt. Gräsfläckar på vita kläder kan vara lite svårare, men vårt tips är att först blöta med ren sprit eller T-Röd. Efter det gnider du med glycerol och tvättar som vanligt.

Det finns ju också en mängd olika fläckborttagningsmedel att använda – testa dig fram till vilket du tycker fungerar bäst.

Hur tar man bäst bort vinfläckar på kläder och möbler?

Vinfläckar stöter vi på ibland när vi är ute och städar och rengör hos våra kunder. När det gäller kläder så är vårt tips att skölja fläcken med kokande vatten och sedan använda fläckborttagare innan du tvättar som vanligt.

Hur rengör jag ugnen när matrester bränt fast?

Ja, det här är lite klurigt. Det fastbrända sitter ofta både lite otillgängligt till och är rejält fastbränt. Vår tips är att först spreja ugnen med såpa och vatten. Sätt sedan ugnen på 100 grader och låt stå i cirka 30 minuter. Stäng av ugnen, låt svalna och torka ur. Tänk på att lägga folie i botten, så slipper du skura. Detta brukar fungera!

Hur tar jag enklast bort fingeravtryck på en rostfri kyl och frys?

I många av de hem som vi städar har våra kunder kylar och frysar i rostfritt. Om du också har det, vet du hur enkelt det är att fingeravtryck fastnar som är svåra att få bort.

Det finns rengöringsmedel särskilt för detta för detta ändamål, men kanske allra enklast är att ta vanligt mineralvatten på lite hushållspapper och torka bort – vi lovar att det funkar!

Visa fler

”Efter kontinuerlig hemstädning sedan flera månader är jag supernöjd. Har inget att klaga på. Rent och fint varje gång till en bra peng. Rekommenderas!"

Robin H, 5/5 stjärnor, Google plus

”Bra, smidig och prisvärd städservice.”

Magnus C, 5/5 stjärnor, Reco.se

”Prisvärda och med ett klanderfritt resultat.”

Peter, 5/5 stjärnor, Reco.se

Vill du få offert
på städning?

Vi erbjuder kvalitetssäkrad hemstädning, flyttstädning och storstädning i Västsverige och Stockholmsregionen.

  • Alltid lågt pris
  • Nöjd kund-garanti
  • Kostnadsfritt hembesök

Alltid lågt pris!

Tveka inte på att kontakta oss om du har frågor!

Har du ytterligare frågor om vår städning eller service? Då är du varmt välkommen att mejla eller ringa vår kundtjänst, eller lämna dina kontaktuppgifter på hemsidan så kontaktar vi dig.

Kundtjänst Göteborg

031-237500 info@bettysstad.se

Kundtjänst Stockholm

08-390065 info@bettysstad.se