– Jag får mer tid över till mina fritidsintressen

Möt Elisabeth Höglund, Partille

Den tidigare chefssekreteraren på Volvo, Elisabeth Höglund, 75, bor i en trerummare på 74 kvadratmeter i Partille och har städhjälp från Bettys städservice en gång i månaden.
– Jag väver på fritiden och har en liten vävstol hemma. Även om jag städar själv mellan Bettys besök, så sparar jag mycket tid på att de gör ordentligt rent varje månad, säger Elisabeth Höglund.

Det var nästan nio år sedan som Elisabeth började anlita Bettys städservice. Som ensamstående och heltidsarbetande i ett stort radhus, behövde hon hjälp med att hålla det fint hemma.
– Arbetet tog från sju till sju varje vardag och jag ville inte att mina helger bara skulle gå åt till att städa. När jag anlitade en städfirma fick jag betydligt större frihet i livet.

Idag är Elisabeths liv fullt av andra saker än jobb, ett stort socialt liv och såklart ett brinnande textilintresse.
– Jag väver på fritiden och har vigt ett av mina tre rum till en liten vävstol. Det är roligt att göra halsdukar, löpare och tallriksunderlägg. I vävrummet städar jag själv.

Först hade Elisabeth ett annat företag som städade i några år, men efter att ha fått ett erbjudande från Bettys städservice ville hon gärna testa dem i stället.
– De var väldigt trevliga och noggranna, så jag har fortsatte med dem i många år. Totalt har jag haft Bettys i nio år, förutom ett kort uppehåll på några månader.

Elisabeth testade tillfälligt en annan städfirma, men det fungerade inte så bra.
– Mycket hänger såklart på vilken städpersonal som kommer hit, men också hur bra företaget lyssnar på oss kunder. Idag har vi två fantastiska tjejer från Ukraina som är otroligt duktiga och snabba på att städa. De är inte så bra på engelska, så vi pratar med hjälp av en app i mobilen som översätter. Tjejerna är lika nöjda med sitt jobb som vi är med deras städning.

En granne till Elisabeth anlitar också Bettys städservice, efter rekommendation av Elisabeth.
– Vi tänker likadant, vi vill ha livskvalitet och kunna välja promenader framför att putsa och feja hela tiden. För mig räcker det med städhjälp var fjärde vecka, men förut när jag arbetade heltid behövde jag hjälp varannan vecka. För mig är det en frihet att ha det rent och slippa tänka på städningen lika mycket i vardagen.

– Livet är här och nu, det är nu det ska vara rent och snyggt, och jag är otroligt glad att det finns yrkespersoner som är så duktiga som de är på Bettys städservice, säger Elisabeth Höglund.